TONEELVERENIGING KUNST ADELT NAZARETH

Bestuur

Luc Pannekoeke Luc Pannekoeke
Voorzitter

Filip Verplaetse Filip Verplaetse
Penningmeester

Fred Le Roy Fred Le Roy
Secretaris

Freddy Vertriest Freddy Vertriest
Ere-voorzitter

Aline Baeyens Aline Baeyens
Bestuurslid

Bart Robbens Bart Robbens
Bestuurslid

Petra Slock Petra Slock
Bestuurslid

Sabine Labbeke Sabine Labbeke
Bestuurslid

Sabine Schiettecatte Sabine Schiettecatte
Bestuurslid

Stephanie Verplaetse Stephanie Verplaetse
Bestuurslid

Wim Van Hessche Wim Van Hessche
Bestuurslid

vereniging-vroeger

Historiek

Kunst Adelt zag het daglicht op 21 december 1959 en speelde verschillende succesvolle kluchten. “De spooktrein”,in maart 1964, werd het laatste wapenfeit van dit eerste Kunst Adelt.

Pas in de zomer van 1975 werd Kunst Adelt voor de tweede keer boven de doopvont gehouden. Guy Heyse en Paul Schaubroeck, beiden niet meer actief in de vereniging, slaagden erin voldoende mensen warm te maken voor een nieuw begin.

74 stukken, 314 opvoeringen, 1702 repetities en 67.080 toeschouwers later kan je wel stellen dat 44 jaar Kunst Adelt sporen heeft achtergelaten.

Al van in het begin werd duidelijk dat ‘de nieuwe toneelvereniging' uit Nazareth het niet alleen voor komedies had. Het ‘dramapubliek' kwam bij ons stevig aan zijn trekken. En nog steeds! Het genre drama staat met de komedies ex aequo bovenaan de lijst met 22 stukken, gevolgd door 8 thrillers, 6 volkse stukken, 6 musicals/spektakelstukken en één jongerenproductie.

Als vereniging zitten we in een zetel wat betreft de regie. Momenteel beschikken we over een potentieel van negen leden die elk op hun beurt de regie van een productie op zich nemen: een echte luxe!

En af en toe wagen we ons aan het schrijven van eigen stukken. Eén van die grote uitdagingen was de productie “Poker”, waarbij een tiental leden samen het script schreven.

Bij onze regisseurs zien we tot nu toe twee koplopers : Guy Heyse en Paul Schaubroeck met respectievelijk 19 en 11 stukken op hun palmares.

Enkele mensen waagden zich destijds ook aan de regiestoel, zoals Michel Bauwens (1 stuk in 1982), Rudy Lombaert (2 stukken in '95 en '97) en Christian Robbens (5 stukken tussen '81 en 2008).

In 1994 waagt onze vereniging zich aan “Erik of het kleine insectenboek” van Godfried Bomans. Met 35 acteurs en 68 muzikanten halen we een record aantal toeschouwers: 2.109. Dat record zou twee jaar later worden verbroken door “het Cabaret: Le Lapin Rose” met 5.000 toeschouwers verdeeld over 25 opvoeringen.

Anno 2019 staat Kunst Adelt er als nooit tevoren. Met meer dan 80 leden, twee producties per twee jaar, een nieuwjaarsfeest en een ledenfeest, heeft Kunst Adelt een mooi evenwicht gevonden. Het is onze betrachting om blijvend kwalitatief hoogstaande producties aan ons publiek aan te bieden. En na de laatste mooie jaren zijn we er gerust in. Het publiek komt graag naar onze stukken kijken. En daar doen we het tenslotte voor …